^Back To Top
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

hair saloonBij Romantic Dolphin geen verrassingen. Waar U bij de meeste saunacomplexen nog extra moet betalen voor badslippers, handdoeken en badjassen zit dit bij ons in de prijs inbegrepen. All in, no surprise.

0497/07.64.07
info@romantic-dolphin.be

Uw welzijn, onze zorg.

Dat is waar Romantic Dolphin voor staat.

 
 
lente 2024   overnachting sauna  
zomeractie voorpagina  blue faciliteiten faciliteiten romantic dolphin 

Bij Romantic Dolphin kan je gebruik maken van de volgende faciliteiten.

Droge sauna

Infraroodsauna

Turks stoombad

Hydromassagebad voor 6 personen

Relaxruimte

Regendouche

Volgorde toestellen blue faciliteiten sauna

Wat doet de sauna met ons lichaam?faciliteiten droge sauna 1
De sauna - gezond voor geest en lichaam: het geeft ons meer weerstand en minder stress.

    • Het bouwt onze weerstand op.
    • Het verwijdert afvalstoffen.
    • Het geeft ons een mooie huid.
    • Stimulatie van de ademhaling.
    • Zorgt voor ontspanning, anti-stress.

Door de hoge temperatuur verwijden de bloedvaten en daalt de bloeddruk. De versnelde doorbloeding van de huid dient net zoals het zweten als afweer tegen de temperatuur. We gaan zweten om ons lichaam door middel van verdamping af te koelen.

Door de afwisseling koude/warmte worden de vaatspieren getraind en is er een verbeterde doorbloeding van de huid en de inwendige organen. Het bloed ontdoet zich van kool-en afbraakstoffen door de transpiratie. De rode bloedlichaampjes nemen sneller verse zuurstof op. Op die manier worden interne organen en spieren gestimuleerd en de huid ondergaat een grondige reiniging.

faciliteiten droge saunaIn de sauna wordt uw huid beter dan waar ook gereinigd omdat bij zo een hoge temperatuur uw bloedvaten en uw poriën zich maximaal verwijden. Bij het afkoelen gebeurt het tegenovergestelde, ze trekken zich zo dicht mogelijk samen.

De doorbloeding zorgt ervoor dat uw huid van binnenuit gereinigd wordt en bij het transpireren door de hitte worden de verhoornde huidcellen week en onder de douche wast u deze oude huidschilfers eenvoudig af. Tevens zorgt het saunabad voor ontspanning van de spieren en het zweten.

Het door het lichaam geproduceerde zweet verdampt in de lucht. Zo regelt het lichaam zijn lichaamstemperatuur, die immers, onafhankelijk van de buitentemperatuur, steeds rond de 37 ° C gehouden moet worden. Hoe droger de lucht rondom het lichaam is, des te sneller verdampt het zweet. De aanmaak en afscheiding van zweet speelt een doorslaggevende rol bij het handhaven van deze belangrijke vloeistofbalans. Daarom wordt de huid ook wel de "derde nier" genoemd. Neem tijdens de saunagangen steeds wat te drinken om het vochtverlies aan te vullen. Gemiddeld raakt u per saunagang tussen de 0.5 en de 1 liter vocht kwijt. Veel water drinken is trouwens gezond!

Bij regelmatig saunabezoek wordt je lichaam gehard. De herhaalde verwijding, vernauwing en weer verwijding van de bloedvaatjes in de huid zorgen voor een training van het lichaam. Mensen die regelmatig naar de sauna gaan en de saunagang zo'n 2 à 3 maal herhalen, trekken zich op deze manier een natuurlijke zomer-/winterjas aan. Zij zullen steeds minder gevoelig worden voor grote temperatuurverschillen. Men is beter bestand tegen koude maar ook tegen extreme warmte.

Kleurensauna:

Deze sauna is gebaseerd op kleurentherapie. Kleuren beïnvloeden onze geest en onze lichamelijke conditie.

    • Rood: positieve energie
    • Geel: activeert de klare kijk
    • Blauw: relaxeren
    • Paars: brengt balans in de emotie
    • Groen: controleert stress en angst
    • Oranje: revitaliseren

Hoe neemt men een sauna?

Sauna berust op de wisselwerking tussen hete lucht en koud water. Het gaat erom warm en koud zo af te wisselen dat het voor het lichaam zo plezierig en gezond mogelijk is.

Voor de opwarmfase stapt u naakt de saunacabine in en gaat u liggen of zitten met opgetrokken knieën op uw droge handdoek. Zo komt er geen zweet op het hout terecht. Rechtstreeks op het hout gaan zitten zou trouwens veel te warm zijn. Op de onderste banken is de temperatuur lager dan bovenin. De opwarmfase duurt gemiddeld 8 à 12 min., met een uitloopmogelijkheid van 15 min. Overschrijd dit maximum liever niet. De zandloper aan de wand duidt uw tijd aan.

Probeer te ontspannen. U zult merken dat de temperatuur best warm aanvoelt maar u hebt niet echt in de gaten dat het zo extreem warm is. Dit komt door de lage relatieve luchtvochtigheid in een sauna. U ontvangt louter stralingswarmte omdat geleidingswarmte door de droge lucht is uitgesloten. In de hete droge saunalucht kan uw zweet makkelijk verdampen. Dit verdampingsproces vraagt een aanzienlijke hoeveelheid energie die in de vorm van warme aan uw huid onttrokken wordt. Wanneer u plat gelegen hebt, dient u de laatste 2 à 3 min. rechtop te gaan zitten, zodat de voeten een bank lager komen dan het zitvlak. De bloedsomloop kan dan even wennen aan de verticale stand voordat u de saunacabine verlaat. Dit kan wat duizeligheid voorkomen zeker indien u van nature al een wat lagere bloeddruk.

Na het verlaten van de saunacabine moet uw verwarmde lichaam afkoelen en uw hart terug op ritme komen. De afkoelingsfase moet ongeveer even lang duren als het opwarmen. Even de buitenlucht in en dan flink doorademen. Het is vooral de bedoeling om terug flink wat zuurstof op te doen teneinde uw luchtwegen verkoeling te bezorgen. Het geniet de voorkeur om rond te lopen en niet te blijven stilstaan.

faciliteiten afkoelenDaarna afspoelen met behulp van koud water.Dit mag een douche zijn waarbij u met lauw water start en waarbij u de temperatuur steeds wat verlaagt. Met een brede straal water zonder noemenswaardige druk koelt u vanaf uw tenen richting het hart zowel aan de voor- als achterzijde. Vervolgens doet u ditzelfde vanaf de vingers richting uw hart, de rug en ten slotte koelt u het hoofd.

Dan stap u onder de koude douche of kunt u een kantelemmer water over u heen laten plonzen. Belangrijk blijft het om het lichaam langzaam te koelen. Indien u te abrupt koelt, sluit u eigenlijk alleen maar de warmte in het lichaam op. Er ligt een aanzienlijke hoeveelheid warmte in het lichaam opgeslagen (uw lichaamstemperatuur is na de warmte boven de 38°C). Bij een heftige afkoeling sluiten de bloedvaten in de huid zich onmiddellijk waardoor de afvoer van warmte wordt belemmerd. Neem rustig een minuut of tien de tijd voor het afkoelen. Vergeet het hoofd niet evenredig mee te koelen! Doet u dit onvoldoende dan is de kans op hoofdpijn na het saunabad zeker niet ondenkbaar. Je lichaam krijgt een heerlijk, tintelend gevoel.

Het lichaam is na een saunagang aan rust toe. Daarom is het goed om minstens 15 minuten te ontspannen. Hiervoor kan u in de rustruimte terecht, waar lectuur ter uwer beschikking is. Eventueel kan u een drankje nuttigen, want u hebt heel wat vocht verloren.

U kan deze cyclus enkele malen herhalen. De meeste saunabezoekes zullen 2 tot 4 keer in de saunacabine gaan. Het wassen met zeep gebeurt alleen de allereerste keer.
Vergeet vooral niet 10minuutjes pauze te nemen na het gebruik van de sauna om af te koelen!

 

Terug naar boven

 

blue faciliteiten infrarood 

faciliteiten infrarood romantic-dolphin

Infrarood therapie heeft een enorm helend effect op uw lichaam, dit is wetenschappelijk bewezen.

Mensen met spierklachten, reuma, artritis, cellulitis, psoriasis,Fybromyalgie,MS... hebben veel baat bij infrarood therapie.

Infraroodstraling bevat elektromagnetische golven die ook in het zonlicht zitten. Mens en dier ervaart deze straling als 'dieptewarmte'.

Onze infraroodlampen zijn van het type "full spectrum" met aandeel korte golf, deze dringen tot diep in de huid en spieren door tot wel 4 a 5mm.

In onze infrarood cabine dringt de infraroodstraling zonder de huid te verhitten door in de bovenste huidlaag. Het effect is dieptewarmte, die door het lichaam wordt geabsorbeerd. De bloedcirculatie neemt toe door bloedvatverwijding, de huid doorbloedt maw dus beter. Bloedvaten in het onderliggende vetweefsel nemen deze dieptewarmte vervolgens op, worden dus wijder en zorgen op deze manier voor een betere doorbloeding van het vetweefsel met pijndemping tot gevolg. De in de vetcellen opgeslagen vetzuren worden vervolgens opgelost en verdwijnen langs het lymfe systeem uit het lichaam. Kortom allerlei afvalstoffen verlaten het lichaam. De hartslag neemt iets toe, waardoor een passieve fitnesstraining ontstaat. Vergelijkbaar als warming up, waardoor sportblessures voorkomen worden.

Korte golf straling wordt voornamelijk gebruikt voor kortstondige en lokale behandeling van acute aandoeningen.

Onze infrarood cabine is ideaal voor mensen die niet houden van de sloom makende hitte in een gewone sauna. Zelfs wanneer u de deur open laat staan hebt u een maximum aan helend effect.

Let op:

    - korte golfstraling brengt energie enkel over in vaste materialen zoals het vet- en spierweefsel dat wordt bestraald. Hierdoor is het best dat u volledig naakt in deze infrarood cabine

De stralers geven een kenmerkend rood licht.
    - Een infrarood sessie van korte golf mag niet langer dan 20 minuten duren!!! Neem pauze tussen de 2 sessies in.

     - Een infrarood cabine met korte golf straling is niet schadelijk voor de ogen. U hoeft dus geen speciale bril te dragen. Onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek instituut Seibersdorf heeft dit bewezen.

Citaat van Dr. Kobau (arts en psycholoog): "ik beveel de dieptewarmte aan voor stressafbouw, alsmede spierontspanning, griep, infecties, longzwakte, cellulitus, burn-out, overspannenheid en overbelasting. Dieptewarmte ondersteunt het ontslakken van het lichaam en versterkt het bindweefsel."

Vergeet vooral niet 10minuutjes pauze te nemen na het gebruik van de infrarood cabine om af te koelen!

Terug naar boven

 

blue faciliteiten turksstoombad

faciliteiten stoombad romantic-dophin

Het Turkse stoombad verrijkt met eucalyptus is een weldaad voor neus en luchtwegen,  een verfrissende ervaring met heilzame uitwerking. In tegenstelling met een sauna geeft het stoombad vochtige warmte, waardoor de temperatuur uiteraard niet zo hoog kan liggen. Ideaal voor mensen die minder goed kunnen zweten. Net als de sauna is dit een vorm van relaxen in combinatie met lichaamsreiniging.

Wat gebeurt er als u een stoombad neemt? Het zweten in stoom activeert de celstofwisseling, de bloedvaten verwijden zich voor een betere doorbloeding, waardoor de zuurstoftoevoer wordt verhoogd. Door de warmte van de binnendringende stoom wordt de transpiratie van de huid bevorderd en gaan de huidporiën wijd open staan. Aldus bereikt men dat de opperhuid grondig wordt ontdaan van onzuiverheden. Stoom opent de poriën, dringt diep door tot in de huid, en maakt komaf met alle vuil en bacteriën. Dit alles heeft een ontspannend effect.

Vochtige warmte ontspant het spierstelsel, vergroot de elasticiteit van bindweefsel en spieren, werkt pijnstillend, ontspant verkrampte spieren, verzacht lichte reumatische aandoeningen en verhoogt gewricht- en spiermobiliteit.

De productie van afweerstoffen stijgt en de nieren worden aangemoedigd tot een versterkte afbouw van gifstoffen. Het lichaam ontgift.

De microfijne nevel bevochtigt de huid, de poriën openen zich. De huid wordt letterlijk schoongespoeld, ze wordt zachter en schoner. Geen enkel andere methode kan zo'n reinigende werking ontwikkelen als het stoombad. De teint wordt uitermate fris en helder.

Bij de stoom wordt regelmatig een beetje EUCALYPTUS geïnjecteerd, zodat het stoombad zijn typische geur krijgt. Stoom bevrijdt van binnen, door diep te inhaleren worden de luchtwegen vochtig, dit werkt slijmremmend bij verkoudheid, hoesten en heesheid. Zelfs chronische verstoppingen van de neusholten, kaak- en voorhoofdholten worden schoongemaakt. De aansluitende koude douche beschermt tegen verkoudheid.

Opgepast voor het ijzeren kapje onderaan de cabine, waar de hete stoom uit komt!

Vergeet vooral niet 10 minuutjes pauze te nemen na het stoombad om af te koelen!

Terug naar boven

 

blue faciliteiten hydromassagebad

faciliteiten hydromassagebad 1

Het is  een bad waar massage stralen in zitten. Deze stralen hebben een masserende en pulserende werking. Hierdoor wordt de doorbloeding gestimuleerdSommige baden hebben maar liefst 260 stralen waardoor je lekker gemasseerd wordt.

Een hydromassage masseert uw lichaam met diverse waterstralen tot 260stralen die van alle kanten komen. De massagestralen aan de zijkanten laten je lichaam heerlijk ontspannen. Door het warme water komt u helemaal tot rust.

Hydromassage is een vorm van massage op basis van het therapeutisch gebruik van warm water.  Hydromassage helpt om de spieren te ontspannen, verhoogt de bloedcirculatie, afvalstoffen worden sneller afgevoerd en verlicht spierpijn en spanningen.

Hydromassage heelt verwondingen van zacht weefsel veroorzaakt door lage rugpijn, artritis, chronische en acute pijn, nekletsel en sportblessures.

Vergeet vooral niet 10minuutjes pauze te nemen na het Hydro-massage bad om af te koelen!

 

Terug naar boven

 

 

blue faciliteiten relaxruimte 

Je lichaam heeft geprobeerd om zijn normale lichaamstemperatuur te behouden. Nu moet je, je lichaam de tijd geven om zich terug te stabiliseren, daarom moet je 15 minuten relaxen. 

Terug naar boven


Regendouche in combinatie met scrubzout

 

Voor het beste resultaat van de toestellen is het nodig dat U eerst gaat douchen en jezelf goed scrubt.

Waarom is dit nu net zo belangrijk?

Door de fijn korrel van het scrub zout verwijder je al de dode huidcellen van je lichaam.

Als je dat niet doet dan kunnen je poriën niet gaan openstaan, kunnen er geen afvalstoffen uit je huid komen.

De toestellen zullen hun werking niet kunnen doen, omdat het niet door de laag met dode huidcellen heen kan dringen, omdat je huid en je poriën eigenlijk verstopt zijn.

Dus het is raadzaam van dit toch eerst even te doen voor het gewenste en het beste resultaat.

Zodat U na U bezoek heerlijk relaxt en helemaal gelijk herboren naar huis kan gaan.

 


Terug naar bovenVolgorde toestellen.

Veel mensen vragen ons “hoe komt het als we naar de sauna gaan dat we erna zo moe zijn?”

Wel uit onderzoek is gebleken, dat dat komt door het verkeerd gebruiken van de toestellen.

Wij geven graag mee wat volgens ons de beste manier is.

1ste     Turkstoombad opzetten, ondertussen douchen en scrubben als U daarmee klaar bent zal het Turks stoombad klaar zijn voor gebruik.

2de          Turks stoombad 20min.

               10min pauze nemen om je lichaam laten af te koelen.

3de          Sauna 15min.

               10min pauze nemen om je lichaam laten af te koelen.

4de          Infrarood cabine 20min.

               10min pauze nemen om je lichaam laten af te koelen.

5de          Hydro massage bad 20min.

               10min pauze nemen om je lichaam laten af te koelen.

Wil je daarna opnieuw ergens ingaan geen probleem, dan hoef je de volgorde niet meer te volgen aangezien dat dan al de afvalstoffen uit je lichaam zijn.

Vergeet echter niet de 10minuutjes pauze tussen elk toestel blijven wel zeer belangrijk, om je lichaam laten af te koelen.


Terug naar boven

Romantic Dolphin 2015 copyright